FAQ

Heb je vragen die hieronder niet staan? Mail ons dan via info@soccy.nl en we zullen jouw mail zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.


Is Soccy gratis?
Ja, je kunt op Soccy een geheel gratis account aanmaken

Hoe oud moet je zijn om lid te kunnen worden van Soccy?
Soccy is voor alle leeftijden. Als je jonger bent dan 16 jaar dien je wel toestemming te krijgen van je ouder of voogd.

Voor wie is Soccy bedoeld?
Soccy is bedoelt voor iedereen die iets met voetbal heeft. Het gaat dus om spelers, supporters, ouders van spelers, trainers, voorzitters, scouts en ga zo maar door.

Wat voor soorten pagina's zijn er nu precies?
Er zijn 'profielpagina's', 'teampagina's' en 'clubpagina's'.
Profielpagina's zijn weer te onderscheiden in 'speler', 'technische staf of bestuur' en 'supporter'. Onder het kopje 'Hoe werkt Soccy' op de homepage kan je meer informatie vinden. Verder is er ook de startpagina. Zie hieronder meer informatie over de startpagina.

Hoe werkt de startpagina?
Op de startpagina zie je alle informatie die personen, teams of clubs uploaden, die jij volgt.

Hoe kan het dat ik automatisch mensen volg?
Als jij met iemand in hetzelfde team speelt (of hebt gespeeld), dan volg je hem of haar automatisch. Hetzelfde geldt voor de teams waar je in speelt of hebt gespeeld  en de clubs waar je speelt of hebt gespeeld.

Hoe kan ik mensen, teams of clubs volgen of ze juist niet meer volgen?
Je kan naar de betreffende profiel – team – of clubpagina gaan en rechtsboven op ‘volgen’ klikken. Je ziet nu direct ook de historische informatie die door deze persoon, team of club is geüpload op je startpagina verschijnen. Mocht je ze niet meer willen volgen kan je het op dezelfde plek uitvinken.

Waarom staan er geen clubs uit het buitenland bij 'clubs'?
Vooralsnog concentreren wij ons op Nederland, mocht je bij een club in het buitenland spelen of gespeeld hebben kan je ons mailen en dan zullen we de betreffende club toevoegen.

Mijn club staat niet in de lijst, wat kan ik nu doen?
Stuur ons een mail om jouw club toe te laten voegen.

Ik heb een team geselecteerd waar ik gespeeld heb, maar ik vind hem niet terug onder 'teams' in de menubalk, hoe kan dit?
Als je een team selecteert dat nog niet bestaat, dien je eerst het district (bijvoorbeeld West 1) te bepalen. Als je naar jouw profiel gaat, het betreffende team aanklikt, op de teampagina het district invult en dit opslaat dan is het team geactiveerd en is hij ook terug te vinden onder 'teams' in de menubalk.

Stel ik maak een profiel aan en kies voor speler, maar later wil ik dit veranderen naar supporter, hoe doe ik dit?
Ga naar je profielpagina en klik op het potloodje rechts van het seizoen dat je hebt toegevoegd als speler. Er opent een pop-up waar je het seizoen kan wissen. Je kan nu op het plusje onder 'Supporter' klikken en daar een seizoen als supporter toevoegen.

Hoe werkt het taggen bij foto's?
Als je een foto geupload hebt of er ergens op de site een foto ziet waar je mensen op kent dan kan je deze taggen (en jezelf ook). Je opent de foto en klikt op taggen. Als je een bestaande gebruiker wil taggen dan tik je de naam in en klik je op de naam zodra deze tevoorschijn komt. Wil je iemand taggen die nog geen profiel heeft dan klik je op 'nodig iemand uit voor Soccy'. Je kan nu een email naar de betreffende persoon versturen om hem uit te nodigen. De naam van deze persoon komt al in zwarte letters onder de foto te staan, maar hij heeft pas een profiel zodra hij dit zelf aanmaakt.

Als er een nieuw seizoen aanbreekt, moet ik me dan als gebruiker dan weer aanmelden bij een nieuw team?
Als je bijvoorbeeld in seizoen 2012/2013 bij Spakenburg 2 speelt en je logt op of na 1 augustus voor de 1e keer in, dan krijg je de volgende melding te zien:
In seizoen 2012/2013 speelde je bij Spakenburg 2. Speel je in seizoen 2013/2014 nog steeds bij Spakenburg 2?
Klik op ‘ja’ als dit zo is. Klik op ‘nee’ als het niet zo is en vul het team in waar je wel speelt in het nieuwe seizoen.

Ik heb technische problemen met Soccy.nl, wat kan ik doen?
Stuur een mail naar info@soccy.nl en wij zullen proberen de problemen zo snel mogelijk voor je op te lossen.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt, wat kan ik doen?
Klik in het venster op de homepage waar je normaliter inlogt op 'wachtwoord vergeten'. Zodra je je e-mailadres daar invult zullen we je een nieuw wachtwoord toesturen.

Ik wil mijn e-mail adres waarmee ik mij aanmeld wijzigen, wat kan ik doen?
Stuur een mail naar info@soccy.nl en wij zullen het door jou gelinkte email adres wijzigen.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?
Ga naar rechtsboven ‘wijzig gegevens’. Je ziet nu de gegeven die je hebt ingevuld toen je je registreerde. Helemaal onderaan zie je ‘verwijder profiel’ staan. Als je hierop klikt wordt je profiel verwijderd.

Wanneer kan iemand clubinformatie wijzigen?
Als er nog geen logo is toegevoegd kan je op het logo van de club klikken, clubgegevens invullen en deze naar ons verzenden. Is dit al een keer gedaan dan kan clubinformatie gewijzigd worden door te mailen naar info@soccy.nl.

Ik kan geen app van Soccy vinden, is die er niet?
Er is een Soccy app maar deze is momenteel alleen nog te bereiken door op jou smartphone simpelweg naar www.soccy.nl te gaan.